Agenda

Overzicht van activiteiten van Pallas: inspiratiesessies, cafés, de quest trek en de leergemeenschap.

12
09
2018

12 Sep 2018: Pensioen QuestTrek, Driedaagse voorbereiding op een nieuwe levensfase

 

12 september 12:00 uur t/m 14 september 16:00 uur

 

Driedaagse voorbereiding op een nieuwe levensfase

 

Voor aanmelding: pallas@movimento-zorg.nl

 

PensioenQuest Flyer

 

Onderdeel van de Pallas beweging is ook het vergroten van het zelfbewustzijn en inzicht in je persoon (lijk) leiderschap.

De QuestTrek wordt uitgevoerd door onze Pallas partners

 

Voor wie

Je pensioen is in zicht. Over een paar jaar, of over een paar maanden trek je de deur dicht achter je werkzame bestaan. En dan? Oppassen op de kleinkinderen? Op reis? Als vrijwilliger of als ZZP-er aan het werk? Eindelijk tijd voor die gote hobby? Hoe gaat je leven eruit zien? Je hebt er vast al over nagedacht, maar nu komt het dichterbij. Gun jezelf de tijd om bewust stil te staan bij de grote verandering die er aankomt. Zodat je bewust je pensioen instapt. De PensioenQuest biedt je die kans.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       .

Tijdens de PensioenQuest besteed je aandacht aan vragen als:

 • Hoe kun je je resterende werkzame jaren of maanden zinvol invullen?
 • Wat is voor jou essentieel?
 • Hoe wil je afscheid nemen van je werk?
 • Wie wil je zijn als je niet meer werkt?

 

Waarom

Met je pensioen verandert je leven ingrijpend. Dat van jou en van je naasten. Het ritme waarin je jaren hebt geleefd verdwijnt. De vanzelfsprekendheid van je rol valt weg. Als jij zelf niets onderneemt, gebeurt er ook niets. Wat een vrijheid! Die kan je op het ene moment toelachen en even later beangstigen. Je bent nog fit en tot veel in staat. Wat ga jij doen met deze vrijheid en energie? Hoe maak je van deze nieuwe levensfase een betekenis-volle tijd?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       .

Resultaat

Je weet wat je nodig hebt om invulling en betekenis te geven aan deze nieuwe fase. Je hebt zin om de mensen die jou dierbaar zijn hierin mee te nemen. Je kijkt met vertrouwen uit naar je pensioen, omdat je een duidelijk beeld hebt van hoe jij met je nieuwe vrijheid om wil gaan. En hoe je op een nieuwe manier betekenis gaat creëeren voor jezelf en voor anderen.

 

Aanpak

Je maakt een commitment om 2,5 dag offline te zijn. Je gaat met ons de natuur in, lopen. Lopen in de natuur helpt je om los te komen van je dagelijkse patronen en ideeën. Wij brengen de beste persoonlijke coaches en jarenlange ervaring. We werken met bewezen effectieve technieken, waaronder Co-Active® coaching, Theory U en waarderend onderzoek. Samen met anderen onderzoek je jouw toekomst. Jij brengt de bereidheid drie dagen open en eerlijk jezelf te zijn.

 

Waarom lopen?

Tijdens de PensioenQuest lopen we in een rustig tempo tussen 10 en 15 km per dag van B&B naar B&B. Lopen werkt stimulerend. De repeterende beweging activeert dat deel van je hersenen waar nieuwe mogelijkheden liggen. Door een ruimere blik ontdek je die mogelijkheden, kijk je frisser en creatiever. Lopen zorgt ook voor natuurlijke momenten van stilte, waarop je dieper inzicht in jezelf krijgt. Trainingen waarin bewogen wordt, zijn bewezen meer effectief dan zittende trainingen.

 

De kosten voor deze trek bedragen € 1.400,-. Dit bedrag is exclusief 21% BTW inclusief intake,terugkommiddag, maaltijden en overnachtingen.

 

Voor aanmelding: pallas@movimento-zorg.nl

 

13
09
2018

13 Sep 2018: Cafe: Leadership as blended care

 

 

16:00u restaurant Zuiver te Utrecht

 

Klik hier om je aan te melden

 

Leadership as blended care

 

Verpleegkundig leiderschap is een trend. Meer dan 40 jaar geleden verscheen het laatste boek met de woorden leiderschap en verpleegkunde op de kaft (van Kitty Verbeek). Nu popt het onderwerp overal op. Maar wat is het eigenlijk? Hoe kunnen verpleegkundigen er zelf betekenis aan geven in relatie tot hun dagelijkse werk? Dat valt nog niet mee.

 

Een auto die meer dan 40 jaar stil heeft gestaan start niet in een keer, de remklauwen zijn vastgeroest en bougies zitten vol prut.”

 

De literatuur laat echter zien dat verpleegkundig of klinisch leiderschap cruciaal is voor het creëren van waarde voor zowel patiënten, medewerkers en organisatie. Dat leiderschap is overigens niet gebonden aan een positie of functie, het manifesteert zich van RvT tot rondom de patiënt en zijn of haar familie.

 

“Helaas is het leiderschap van verpleegkundigen nog onzichtbaar en daar wringt wat mij betreft de schoen. In dit café wil ik graag met jullie exploreren hoe dit komt en wat we kunnen doen om het leiderschap van verpleegkundigen verder te ontwikkelen. Ik heb daar wel wat ideeën over maar hoor graag hoe jullie daar over denken.”

 

Pieterbas Lalleman Elevate_20150518_highres_07 (2)

 

Pieterbas Lalleman is verpleegkundige (bij Buurtzorg) en organisatie-socioloog. Hij werkt bij de Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht als onderzoeker. Voor zijn promotie deed hij onderzoek naar het werk van verpleegkundig managers in Nederlandse en Amerikaanse ziekenhuizen. Hij is medeauteur van het boek Verpleegkundig Leiderschap. Vanuit zijn onderzoekslijn houdt hij zich bezig met de ontwikkelingen van het leiderschap van verpleegkundigen in de wijk, het ziekenhuis en binnen de langdurige zorg. Ook doet hij onderzoek naar functiedifferentiatie, opinion leadership en verpleegkundigen in raden van toezicht.

 

 

 

Klik hier om je aan te melden

 

 

3
10
2018

3 Okt 2018: QuestTrek, leiderschapsreis door de Achterhoek

 

3 oktober 18:00 uur t/m 6 oktober 16:00 uur

 

Driedaagse leiderschapsreis door de Achterhoek

 

Voor aanmelding: pallas@movimento-zorg.nl

 

QuestTrek Flyer

 

Onderdeel van de Pallas beweging is ook het vergroten van het zelfbewustzijn en inzicht in je persoon (lijk) leiderschap. De Quest Trek maakt je helder waar je voor staat, biedt focus en energie, en geeft je meer impact als leider!

De QuestTrek wordt uitgevoerd door onze Pallas partners Marianne van Wetter, ICF gecertificeerd Co-Active© coach en Marga Rijken, NIP geregistreerd arbeids- en organisatiepsycholoog en ICF gecertificeerd Co-Active© coach.

 

Voor wie                                                          

 • Sta je voor een belangrijke verandering in je leven?
 • Wil je opnieuw je positie bepalen in je leven of loopbaan?
 • Of voel je dat er een discrepantie groeit tussen wat je doet en wie je bent?
 • Vraag je je af hoe je met meer overtuiging, impact en plezier kunt werken?
 • Is je leven op dit moment een zeven en verlang je naar een negen?
 • Zoek je naar meer echtheid en daadkracht in wat je doet?
 • En ben je nieuwsgierig hoe ver jouw potentieel reikt?

 

Waarom

Als de balans tussen wie je bent en wat je doet klopt, werk je vanuit je talenten. Je bent dan productief en effectief en werkt met plezier aan zinvolle resultaten. Je staat sterk in je werk en bent zelfbewust. In de QuestTrek stimuleer en inspireer je elkaar om je eigen koers te kiezen in je werk en daar focus op te houden. Je versterkt hiermee je vertrouwen, visie, motivatie, daadkracht, samenwerking, leiderschap en veerkracht.

 

Resultaat

Je weet waar je voor staat – wat je wilt en kunt. Je werkt met meer focus, bent productiever en hebt meer impact. Je haalt meer energie uit je werk. Je bent in staat om sneller je balans te hervinden na een tegenslag. Je hebt je kernwaarden scherp en concreet vertaald in persoonlijke doelen voor de komende vijf jaar. Je bent in staat om de dilemma’s en uitdagingen die je daarbij tegen gaat komen het hoofd te bieden. Je hebt helder wat jouw toegevoegde waarde is en weet die om te zetten naar actie.

 

Aanpak

Je maakt een commitment minimaal drie dagen offline te zijn. Je gaat met ons de natuur in, lopen. Lopen in de natuur helpt je om los te komen van je dagelijkse patronen en ideeën. Wij brengen de beste persoonlijke coaches. Wij brengen jarenlange ervaring. We brengen bewezen effectieve technieken, waaronder Co-Active Coaching, Psychodramatechnieken zoals voice dialogue en systeemopstelling-en en Theory U. Jij brengt de bereidheid drie dagen open en eerlijk jezelf te zijn.

 

Waarom lopen?:

Tijdens de QuestTrek lopen we tussen 10 en 16 km per dag. Lopen werkt stimulerend. De repeterende beweging activeert dat deel van je hersenen waar nieuwe mogelijkheden liggen. Door een ruimere blik ontdek je die mogelijkheden, kijk je frisser en creatiever. Lopen zorgt ook voor natuurlijke momenten van stilte, waarop je dieper inzicht in jezelf krijgt. Trainingen waarin bewogen wordt, zijn bewezen meer effectief dan zittende trainingen.

 

Intake en borging:

Voorafgaand aan de QuestTrek ontvang je een vragenlijst en voeren we naar aanleiding van deze uitkomsten kosteloos een intakegesprek met jou. We bepalen dan samen of deze reis óók bij jou past. Met twee coachgesprekken na afloop borg je dat je jouw doelen en acties waar maakt.

 

Waarom QuestTrek?:

 • De QuestTrek is in 2014 gekozen tot Best practice
 • Trainingen waarin je beweegt, zijn bewezen effectiever
 • Zeer intensieve begeleiding (1 coach op 3 deelnemers)
 • De systematische programma opbouw met Theory U
 • Ervaren trainer/coaches
 • Bewezen effectieve technieken
 • Uniek programma in de mooiste natuur

 

Reacties van deelnemers:

“De Quest Trek is een individuele “reis” in een groep én in de natuur. Wandelend door de prachtige Achterhoek word je uitgenodigd je te focussen op wat je echt drijft in het leven.

De begeleiders weten met een afwisseling van introspectieve opdrachten en vrolijk spel en gezelligheid een veilige sfeer te kweken. Ondanks of misschien ook dankzij de verscheidenheid van de deelnemers ( bij ons van jong tot “oud”) ontstaat een gevoel van verbondenheid rond de universele thema’s van iedereen.

 

Ik vind de Quest trek een originele en misschien zelfs unieke manier om met werk- en/ of privé gerelateerde vragen verder te komen. Een verrijking in het palet van het aanbod voor coaching, persoonlijke groei en leiderschapsontwikkeling.

Ik ben blij met dit cadeau aan mezelf!!”

 

“Voor mij was het een levens veranderende training, ik heb talenten en dromen van mezelf teruggevonden die helemaal verdrongen waren geraakt.”

 

“Sinds de QuestTrek weet ik beter wat mijn kern is en dat ik erop kan vertrouwen. Als leider (iemand die richting geeft aan de toekomst) is dat prettig om dat voorop gaan soms ingewikkeld is; het vraagt vertrouwen en reflectie op je eigen bijdrage en die van anderen aan het proces. De QuestTrek maakt het voor mij makkelijker om ook kwetsbaar te durven zijn in dat leiderschap”.

De kosten voor deze trek bedragen €1895,-. Dit bedrag is exclusief 21% BTW en accommodatiekosten (in totaal circa € 225,-).

 

Voor aanmelding: pallas@movimento-zorg.nl

 

 

14
11
2018

14 Nov 2018: Driedaagse leiderschapsreis door de Achterhoek

14 november 18:00 uur t/m 17 november 16:00 uur

 

Driedaagse leiderschapsreis door de Achterhoek

 

Voor aanmelding: pallas@movimento-zorg.nl

 

QuestTrek Flyer

 

Onderdeel van de Pallas beweging is ook het vergroten van het zelfbewustzijn en inzicht in je persoon (lijk) leiderschap. De Quest Trek maakt je helder waar je voor staat, biedt focus en energie, en geeft je meer impact als leider!

De QuestTrek wordt uitgevoerd door onze Pallas partners Marianne van Wetter, ICF gecertificeerd Co-Active© coach en Marga Rijken, NIP geregistreerd arbeids- en organisatiepsycholoog en ICF gecertificeerd Co-Active© coach.

 

Voor wie                                                          

 • Sta je voor een belangrijke verandering in je leven?
 • Wil je opnieuw je positie bepalen in je leven of loopbaan?
 • Of voel je dat er een discrepantie groeit tussen wat je doet en wie je bent?
 • Vraag je je af hoe je met meer overtuiging, impact en plezier kunt werken?
 • Is je leven op dit moment een zeven en verlang je naar een negen?
 • Zoek je naar meer echtheid en daadkracht in wat je doet?
 • En ben je nieuwsgierig hoe ver jouw potentieel reikt?

 

Waarom

Als de balans tussen wie je bent en wat je doet klopt, werk je vanuit je talenten. Je bent dan productief en effectief en werkt met plezier aan zinvolle resultaten. Je staat sterk in je werk en bent zelfbewust. In de QuestTrek stimuleer en inspireer je elkaar om je eigen koers te kiezen in je werk en daar focus op te houden. Je versterkt hiermee je vertrouwen, visie, motivatie, daadkracht, samenwerking, leiderschap en veerkracht.

 

Resultaat

Je weet waar je voor staat – wat je wilt en kunt. Je werkt met meer focus, bent productiever en hebt meer impact. Je haalt meer energie uit je werk. Je bent in staat om sneller je balans te hervinden na een tegenslag. Je hebt je kernwaarden scherp en concreet vertaald in persoonlijke doelen voor de komende vijf jaar. Je bent in staat om de dilemma’s en uitdagingen die je daarbij tegen gaat komen het hoofd te bieden. Je hebt helder wat jouw toegevoegde waarde is en weet die om te zetten naar actie.

 

Aanpak

Je maakt een commitment minimaal drie dagen offline te zijn. Je gaat met ons de natuur in, lopen. Lopen in de natuur helpt je om los te komen van je dagelijkse patronen en ideeën. Wij brengen de beste persoonlijke coaches. Wij brengen jarenlange ervaring. We brengen bewezen effectieve technieken, waaronder Co-Active Coaching, Psychodramatechnieken zoals voice dialogue en systeemopstelling-en en Theory U. Jij brengt de bereidheid drie dagen open en eerlijk jezelf te zijn.

 

Waarom lopen?:

Tijdens de QuestTrek lopen we tussen 10 en 16 km per dag. Lopen werkt stimulerend. De repeterende beweging activeert dat deel van je hersenen waar nieuwe mogelijkheden liggen. Door een ruimere blik ontdek je die mogelijkheden, kijk je frisser en creatiever. Lopen zorgt ook voor natuurlijke momenten van stilte, waarop je dieper inzicht in jezelf krijgt. Trainingen waarin bewogen wordt, zijn bewezen meer effectief dan zittende trainingen.

 

Intake en borging:

Voorafgaand aan de QuestTrek ontvang je een vragenlijst en voeren we naar aanleiding van deze uitkomsten kosteloos een intakegesprek met jou. We bepalen dan samen of deze reis óók bij jou past. Met twee coachgesprekken na afloop borg je dat je jouw doelen en acties waar maakt.

 

Waarom QuestTrek?:

 • De QuestTrek is in 2014 gekozen tot Best practice
 • Trainingen waarin je beweegt, zijn bewezen effectiever
 • Zeer intensieve begeleiding (1 coach op 3 deelnemers)
 • De systematische programma opbouw met Theory U
 • Ervaren trainer/coaches
 • Bewezen effectieve technieken
 • Uniek programma in de mooiste natuur

 

Reacties van deelnemers:

“De Quest Trek is een individuele “reis” in een groep én in de natuur. Wandelend door de prachtige Achterhoek word je uitgenodigd je te focussen op wat je echt drijft in het leven.

De begeleiders weten met een afwisseling van introspectieve opdrachten en vrolijk spel en gezelligheid een veilige sfeer te kweken. Ondanks of misschien ook dankzij de verscheidenheid van de deelnemers ( bij ons van jong tot “oud”) ontstaat een gevoel van verbondenheid rond de universele thema’s van iedereen.

 

Ik vind de Quest trek een originele en misschien zelfs unieke manier om met werk- en/ of privé gerelateerde vragen verder te komen. Een verrijking in het palet van het aanbod voor coaching, persoonlijke groei en leiderschapsontwikkeling.

Ik ben blij met dit cadeau aan mezelf!!”

 

“Voor mij was het een levens veranderende training, ik heb talenten en dromen van mezelf teruggevonden die helemaal verdrongen waren geraakt.”

 

“Sinds de QuestTrek weet ik beter wat mijn kern is en dat ik erop kan vertrouwen. Als leider (iemand die richting geeft aan de toekomst) is dat prettig om dat voorop gaan soms ingewikkeld is; het vraagt vertrouwen en reflectie op je eigen bijdrage en die van anderen aan het proces. De QuestTrek maakt het voor mij makkelijker om ook kwetsbaar te durven zijn in dat leiderschap”.

 

De kosten voor deze trek bedragen €1895,-. Dit bedrag is exclusief 21% BTW en accommodatiekosten (in totaal circa € 225,-).

 

Voor aanmelding: pallas@movimento-zorg.nl

 

 

29
11
2018

29 Nov 2018: Cafe: save te date

Beeld_leden_full