16:00u restaurant Zuiver te Utrecht

 

Klik hier om je aan te melden

 

Café: Durf te mislukken!

 

Prof.dr. Paul Iske, CFO (Chief Failure Officer), Instituut van Briljante Mislukkingen

 

“ Mislukkingen worden in onze maatschappij eigenlijk altijd onmiddellijk verbonden aan losers – en niemand wil een mislukkeling zijn. Successen zonder eerdere mislukkingen zijn zeldzaam. We moeten af van het idee dat mislukken een schande is: we moeten toe naar een klimaat waarin gedurfde pogingen worden gewaardeerd, zelfs worden aangemoedigd. In zo’n klimaat zullen mislukkingen eerder leiden tot vernieuwingen”.

In Nederland delen we liever onze succesverhalen dan de leermomenten uit mislukkingen. En dat is zonde want het belemmert de innovatie. Het Instituut voor Briljante Mislukkingen probeert de samenleving in dat opzicht uit te dagen door het faciliteren en toegankelijk maken van leerervaringen.

 

Om kansrijke innovaties in de zorg meer aandacht te geven organiseert Het Instituut voor Briljante Mislukkingen jaarlijks de award-Zorg.Met deze award dragen zij bij aan het creëren van een beter innovatieklimaat in de zorg. Door opvallende cases in de spotlight te zetten inspireren zij om uit te komen voor ‘mislukkingen’, maar vooral ook om iets met deze ervaring te doen.

 

Paul IskeProf. dr. Paul Iske (Chief Failure Officer) Paul Iske (1961) is hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht. Hij houdt zich hier vooral bezig met diensteninnovatie en sociale innovatie, met als specialiteit ‘Combinatoric Innovation’. Paul is oprichter en Chief Failure Officer van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, met als doel begrip te kweken voor de complexiteit van innovatie en ondernemen. Paul is gepromoveerd in de theoretische natuurkunde en heeft daarna bij Shell gewerkt, waar hij voornamelijk kennis binnen en buiten Shell met elkaar in verbinding bracht. Tot 2015 was hij Chief Dialogues Officer bij ABN AMRO, verantwoordelijk voor de activiteiten op het gebied van (open) innovatie. Paul Iske is spreker en consultant op de gebieden creativiteit, innovatie, intellectueel kapitaal, kennismanagement en ondernemerschap. Dit doet hij zowel binnen de private en (semi-)publieke sector in binnen- en buitenland.

 

Hij schreef een aantal boeken over innovatie die in diverse talen zijn vertaald en zijn nieuwste boek, met als titel: ‘Instituut voor Briljante Mislukkingen’, verschijnt op 26 april 2018.

 

 

Klik hier om je aan te melden