Pallas

Voor leiders die een bijdrage willen leveren aan het bouwen van een effectief, veerkrachtig en gezond zorgstelsel waarin het welzijn van iedereen in Nederland centraal staat.

 

Pallas

Pallas, waarom deze naam? 

 

De naam van deze beweging is enerzijds net zo veelzijdig als de leiders in de beweging en anderzijds net zo simpel als de essentie. De naam betekent letterlijk hemelse paleis of te wel hemelse vrienden.

Pallas is ook vernoemd naar Pallas Athena, godin van de wijsheid, nijverheid, de krijgskunst en beschermster van de gemeenschap. Zij heeft in een tweegevecht Pallas gedood en hulde zich in zijn huid. Hierdoor nam zij alles van Pallas over waardoor zij zijn mannelijke kracht samenvoegde aan haar vrouwelijke weten. De Griekse godin wordt niet voor niets uit het hoofd van Zeus geboren (haar naam betekend ook ‘ik kom uit mijzelf’). Zij staat goed beschouwd ook voor de hogere intuïtie. Vertaald naar het nu staat Pallas voor de leider die bewust is van context en zelf, kan loslaten in onzekere en complexe tijden. Door even afstand te nemen en niet te handelen, ruimte gevend aan de creativiteit, authenticiteit en zelfstandigheid van zichzelf, organisaties en mensen. Gedreven om een bijdrage te leveren aan het geheel, het geluk en welzijn van de mens en zijn omgeving.

 

Pallas, waarom deze beweging? 

 

Het huidige zorgstelsel is onderhevig aan een wezenlijke verandering: van alle kanten komen uitdagingen die om nieuwe aanpakken en oplossingen vragen; op het gebied van betaalbaarheid, stijgende zorgvraag, participatie, samenwerking en effectiviteit. Echter, het is nog niet duidelijk wat deze uitdagingen van toezichthouders, bestuurders en managers in de zorg vragen.

 

Bollen logo

 

Leiders van de toekomst geloven niet in een definitief oplossen en uitwissen van dilemma’s, maar in het steeds ‘heroplossen’. Door het dilemma te analyseren en te verdiepen, kan men het helder formuleren, en juiste deze benoeming van wat er gaande is, zorgt voor de transformatie van het dilemma naar geheel nieuwe mogelijkheden. Het gewenste leiderschap in de zorg en samenleving.

 

Daarom stelde Movimento zichzelf de vraag: welke behoefte leeft er onder het leiderschap van de zorg om in staat te zijn deze uitdagingen in de toekomst aan te gaan? Pallas is hierop het antwoord.

 

Klik hier voor informatie over het Pallas lidmaatschap